چرا سازه های فی پیش ساخته
از زمان درخواست ساخت تا لحظه نصب هیچ سیستم ساخت و ساز دیگری  با سیستم سازه های فولادی پیش ساخته از لحاظ صرفه اقتصادی ،  انعطاف پذیری،  سرعت ساخت و نصب قا بل مقایسه نیست . همچنین به علت تولید فولاد در کارخانه  و شرایط بهتر کنترل کیفیت آن نسبت به بتن ، فولاد و سازه های فی را نسبت به بتن و سایر مصالح ساخت و ساز متمایز می سازد. از دیگر مزایای اسکلت فی می توان به امکان توسعه سازه ، اتصال چند قطعه به یکدیگر ، پیش ساخته بودن قطعات در کارخانه ، سرعت در اجرا و نصب ، اشغال فضای کمتر نسبت به بتن و قابلیت کاربرد در ارتفاع زیاد اشاره کرد . بسیاری از کارشناسان یکی از دلایل پیشرفت سریع کشورهای نو ظهور و توسعه یافته را، استفاده از سیستم سازه های فولادی پیش ساخته در ساخت و سازهای سریع و با کیفیت زیر ساختهای صنعتی،تجاری،درمانی و مسی این کشورها می دانند . در این قسمت به برخی از مزایای سازه های فی اشاره    می کنیم . .

   مزایای سازه های فی -اسکلت فی

 مقاومت زیاد

مقاومت قطعات فی زیاد بوده و نسبت مقاومت به وزن از مصالح بتن بزرگتر است،  این امر در دهانه های بزرگ سوله ها و ساختمان های مرتفع ، خصوصاً ساختمانهایی که بر زمین های سست قرار می گیرند حائز اهمیت فراوان می باشد.

 خواص یکنواخت

ف در کارخانجات بزرگ تحت نظارت دقیق تهیه می شود و به یکنواخت بودن خواص آن می توان اطمینان کرد و خواص آن بر خلاف بتن با عوامل خارجی تحت تأثیر قرار نمی گیرد .  اطمینان در یکنواختی خواص مصالح، در انتخاب ضریب اطمینان کوچک موثر است،  که خود صرفه جویی در مصرف مصالح را باعث می شود .

 دوام

دوام فولاد بسیار خوب است، چنانچه در نگهداری ساختمانهای فی دقت لازم به عمل آید،  برای مدت طولانی قابل بهره برداری خواهند بود .

 خواص ارتجاعی

خواص مفروض ارتجاعی فولاد با تقریب بسیار خوبی مصداق عملی دارد ، فولاد تا تنشهای بزرگ از قانون هوک به خوبی پیروی می نماید، مثلاً می توان ممان اینرسی یک مقطع فولادی را با اطمینان در محاسبات وارد نمود ، حال اینکه در مورد مقاطع بتنی ارقام مربوطه چندان معین و قابل اطمینان نمی باشند .

 شکل پذیری

از دیگر خواص مثبت مصالح فی، شکل پذیری آنها است که قادرند از تمرکز تنش که در واقع علت شروع خرابی است جلوگیری کرده و نیروی دینامیکی و ضربه ای را تحمل نمایند،  در حالیکه مصالح بتنی به دلیل  ترد و شکننده بودن در مقابل این نیروها فوق العاده ضعیف می باشند ،که  این عامل باعث می شود تا سازه های فولادی به صورت ناگهانی تخریب نشده و زمان لازم جهت تخلیه افراد و تعمیرات در آنها وجود داشته باشد .

 پیوستگی مصالح

قطعات فی با توجه به مواد متشکله آنها پیوسته و همگن می باشند ،  ولی در قطعات بتنی صدمات وارده در هر زله به پوشش بتنی روی میلگرد وارد می گردد و ترکهایی در پوشش بتن پدید می آید که  قابل کنترل نبوده و احتمالاً ساختمان در پس لرزه یا زله بعدی ضعف بیشتری داشته و تخریب می شود .

 مقاومت متعادل مصالح

مصالح فی در کشش و فشار یکسان و در برش نیز دارای مقاومتی نزدیک به کشش و فشار می باشند ، بنابراین تغییر وضع بارها بدون تخریب امکان دارد ، یعنی در صورت تبدیل نیروی وارده فشاری به کششی مسأله خاصی اتفاق      نمی افتد.  در ساختمانهای بتنی مسلح،  مقاومت بتن در فشار خوب ولی در کشش و یا برش کم است ، پس در صورتی که مناطقی احتمالاً تحت نیروی کششی قرار بگیرند و مسلح نشده باشند تولید ترک و خرابی می نمایند .

 انفجار

سازه های فولادی نسبت به ساختمان های بتنی،  دارای رفتار بهتری در برابر انفجار می باشند .

 تقویت پذیری و امکان مقاوم سازی

قطعات  ضعیف ساختمان فی را که در اثر اشتباه محاسباتی،  تغییر در  مقررات ویا ضوابط اجرا یی به وجود می آیند را  می توان با جوش ، پرچ  و پیچ کردن قطعات جدید تقویت نمود و قسمت یا دهانه هایی اضافه کرد .

 شرایط آسان ساخت و نصب

تهیه قطعات فی در کارخانجات و نصب آن در موقعیت های متفاوت جوی با تمهیدات لازم قابل اجرا است .

 سرعت نصب

سرعت اجرا و نصب قطعات فی نسبت به اجرای قطعات بتنی به صورت چشمگیری بالاتر است . پایان سریع کار ، امکان بهره برداری به موقع از پروژه و بازگشت سریعتر هزینه های انجام شده را میسر می سازد .

 پرت مصالح

با توجه به تهیه قطعات سازه فی  از کارخانجات ؛ پرت مصالح آنها  نسبت به  تهیه و بکارگیری بتن کمتر است .

 وزن کم

میانگین وزن ساختمانهای فولادی را می توان بین 245 تا 390 کیلوگرم بر متر مربع و یا بین 80 تا 128 کیلوگرم بر متر مکعب تخمین زد ، در حالیکه در ساخمانهای بتنی مسلح ،  این ارقام به ترتیب بین 480 تا 780 کیلوگرم بر متر مربع یا 160 تا 250 کیلوگرم برمتر مکعب می باشند .

  اشغال فضا

در دو ساختمان مساوی از نظر ارتفاع و ابعاد ستون ؛ تیرهای ساختمان فی از نظر ابعاد کوچکتر از تیرهای ساختمان های بتنی می باشند . سطح اشغال یا فضای مرده در ساختمان های بتنی نسبت به ساختمان های فی بیشتر ایجاد می شود .

 ضریب نیروی لرزه ای

حرکت زمین در اثر زله موجب اعمال نیروهای درونی در اجزای ساختمان می شود .  به عبارت دیگر ساختمان بر روی زمینی که به صورت تصادفی و غیر همگن در حال ارتعاش است بایستی ایستایی داشته و ارتعاش زمین را تحمل کند . در قاب های بتن مسلح که وزن بیشتری دارند ضریب نیروی لرزه ای بیشتر از قاب های فی است ، تجربه نشان می دهد که خسارات وارده بر ساختمان های کوتاه و صلب که در زمینهای محکم ساخته شده اند زیاد است همچنین ساختمان های بلند و انعطاف پذیری که در زمین های نرم ساخته می شوند صدمات زیادی از زله می  بینند . به عبارت دیگر ساخت ساختمان های کوتاه  در زمینهای نرم که ارتعاش زمین نسبتاً بزرگ است نتایج بهتری دارد . و برعکس ساخت ساختمان های بلند در زمینهای سفت با کوچک احتمال خرابی کمتری در بر خواهد داشت  . عکس العمل ساختمان ها در مقابل حرکت زله بستگی به مشخصات خود ساختمان از نظر صلبیت و یا انعطاف پذیری دارد ، مهمترین مشخصه ساختمان در رفتار مقابل زله ،  طبیعی ارتعاش ساختمان است . 

 افزایش کیفیت اسکلت سازه

افزایش کیفیت اسکلت سازه به دلیل کنترل های قبل ، حین و بعد از اجرای سازه ها ،  همچنین کنترل کامل مصالح و وجود سیستم کنترل کیفی مقیم در مجموعه ساخت ،  از نظر ابعادی و جوش ، باعث ساخت قطعات پیش ساخته فی با کیفیت بالا می شود . 

 برگشت پذیر بودن کامل مصالح

برگشت پذیر بودن کامل مصالح سازه های فی ؛ امکان استفاده مجدد آنها را مخصوصاً در اسکلت های پیچ و مهره ای  میسر می سازد . 


آماد پیچ تولید کننده پیچ و مهره اسکلت فی و وارد کننده پیچ و مهره اسکلت فی


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Justin درب اتوماتیک سایبان برقی به وبلاگ bloag خوش آمدید Kristen ویستا سازه Shannon نیست مَرا جُز تو دَوا♡ای تو دَوایِ دل من Anna جایی برای گفتن دلتنگیها www.shakaryazi.blog.ir